Οικολογική Ευθύνη

Πρωταρχικός στόχος κατά την κατασκευή των πολυτελών κατοικιών μας, ήταν να σας προσφέρουμε παροχές υψηλών προδιαγραφών, φροντίζοντας πάντα να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον. Γι’αυτό το σκοπό εφαρμόσαμε μια σειρά από πρακτικές, μετά από μεγάλη έρευνα και μελέτη, που ελαχιστοποιούν την κατανάλωση ενέργειας σε ολόκληρο το συγκρότημα των κατοικιών.

Επιγραμματικά σας αναφέρουμε:

  • Τα οικολογικά δομικά υλικά που χρησιμοποιήσαμε είναι φιλικά προς το περιβάλλον και εναρμονίζονται πλήρως με αυτό, όπως λιθοδομή πάχους 50 εκ και κουρασάνιτ. Υλικά δεµένα µε την παράδοση, πιο σύγχρονα και πιο επίκαιρα από ποτέ. Η χρήση φυσικών υλικών δεν εξασφαλίζει µόνο την αναπνοή αλλά και την μακροβιότητά της κατασκευής. Εκμεταλλευόμαστε την ηλιακή ενέργεια για την θέρμανση του νερού, έχοντας τοποθετήσει ηλιακό θερμοσίφωνα. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν εκτός από aircondition, ανεμιστήρες σαν μια εναλλακτική και απόλυτα οικολογική πηγή δροσιάς!
  • Εκμεταλλευόμαστε την ηλιακή ενέργεια για την θέρμανση του νερού, έχοντας τοποθετήσει ηλιακό θερμοσίφωνα. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν εκτός από aircondition, ανεμιστήρες σαν μια εναλλακτική και απόλυτα οικολογική πηγή δροσιάς!
  • Συλλέγουμε από τα δώματα του ξενοδοχείου το νερό της βροχής, χρησιμοποιώντας το για το πότισμα των κήπων αλλά και για να γεμίζουν οι εξωτερικές πισίνες. Eπίσης για την εξοικονόμηση νερού κατά την διαδικασία ποτίσματος, έχουμε εγκαταστήσει δίκτυο αυτόματου ποτίσματος.
  • Για την αποφυγή απώλειας θερμότητας των δωματίων, έχουμε τοποθετήσει σε όλα τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες διπλά ενεργειακά τζάμια.
  • Σε κάποια από τα δώματα, έχει γίνει φύτευση, με στόχο εκτός από την καλή αισθητική, την άριστη θερμομόνωση των δωματίων. Έτσι παραμένουν δροσερά το καλοκαίρι και ζεστά το χειμώνα.
  • Στα κλειδιά των δωματίων υπάρχει μια ηλεκτρονική κάρτα η οποία τοποθετείται κατά την είσοδο σας στο δωμάτιο, σε ειδική υποδοχή με σκοπό να ενεργοποιηθεί το ηλεκτρικό κύκλωμα του δωματίου. Κατά την έξοδο από το δωμάτιο, και παίρνοντας μαζί το κλειδί με τη κάρτα, αυτόματα και σε διάστημα δέκα δευτερόλεπτων τίθεται σε παύση όλο το ηλεκτρικό δίκτυο του δωματίου.
  • Για μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, έχουμε τοποθετήσει σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας. Στους κοινόχρηστους εξωτερικούς χώρους, οι λάμπες λειτουργούν με χρονοδιακόπτη.
  • Οι ξύλινες πέργκολες στις αυλές των κατοικιών, καλυμμένες με καλάμια, δημιουργούν πυκνή σκίαση και φυσικό δροσισμό.
espa