Αναρρίχηση στην Κάλυμνο

Η Κάλυμνος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς αναρρίχησης παγκοσμίως. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας διάσημο ζευγάρι Ιταλών αναρριχητών επισκέφθηκε το νησί και είδε τις τεράστιες δυνατότητες του νησιού από την άποψη της αναρρίχησης.

Το ζευγάρι επισκέφθηκε ξανά το νησί κατά τη δεκαετία του ’90 και βοήθησε στην δημιουργία και το άνοιγμα διαδρομών κυρίως στη βόρεια πλευρά του νησιού. Από τότε η εισροή των ορειβατών είναι μεγάλη. Στις διαδρομές έχουν δοθεί ονόματα από την Ελληνική μυθολογία (Οδύσσεια, μουσικοί).

Η ποικιλία των 3500 διαδρομών, προσφέρει άπειρες δυνατότητες για αθλητική αναρρίχηση με μοναδικές τεχνικές για υψηλές συγκινήσεις και νέες εμπειρίες. Οι βαθμοί δυσκολίας ξεκινούν με εκπαιδευτικές διαδρομές από το 4c και φτάνουν μέχρι 9c για τους έμπειρους. Πάρτε την οικογένειά σας, τους φίλους σας, ανεξάρτητα από την ηλικία και δοκιμάστε μια υπέροχη εμπειρία.

Επιπλέον, από το 2010 στην Κάλυμνο λειτουργεί το πρώτο κλειστό κύκλωμα αναρρίχησης που είναι υπεύθυνο για την εκπαίδευση των Καλυμνίων ορειβατών, τη συντήρηση των αναρριχητικών διαδρομών και την ανανέωσή τους.

Το κλίμα του νησιού είναι ιδανικό για το σπορ καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους (από τον Μάρτιο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου).

​Για όσους αγαπούν την αναρρίχηση, η Κάλυμνος είναι μια πρόκληση.​​

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε μια ημέρα αναρρίχησης επισκεφθείτε το Kalymnos Experience.

Οι Κατοικίες μας

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν
Gaia21 700x466

Κατοικία Γαία

46
Μέγεθος
m2
2
Μεγ. Αρ.
Ενήλικες
1
Μεγ. Αρ.
Παιδιά

IMG 9624 Min 700x466

Βίλα Αρμονία

130
Μέγεθος
m2
6
Μεγ. Αρ.
Ενήλικες

1 Min 1 700x466

Βίλα Νοσταλγία

130
Μέγεθος
m2
6
Μεγ. Αρ.
Ενήλικες

Thalassa03 700x466

Σουίτα Θάλασσα

70
Μέγεθος
m2
4
Μεγ. Αρ.
Ενήλικες
2
Μεγ. Αρ.
Παιδιά


espa