Κατάδυση στην Κάλυμνο

Ανακαλυψε τον μυθο

Ένας βυθός γεμάτος ιστορία

Όταν επισκευθείτε την Κάλυμνο οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσετε τις καταδύσεις. Χάρη στη μακρά παράδοση στην κατάδυση και στην σπογγαλιεία, οι Καλύμνιοι είναι ειδικοί στις καταδύσεις στη θάλασσα και θα χαρούν να μοιραστούν τα μυστικά τους μαζί σας. Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη σχολή κατάδυσης στην Ελλάδα ιδρύθηκε το νησί της Καλύμνου.

Εδώ, θα βρείτε την μεγαλύτερη σε μήκος (12 χιλιόμετρα) θαλάσσια ακτογραμμή στην Ελλάδα, προκειμένου να ασκήσετε το άθλημα της κατάδυσηςς. Παρά το γεγονός ότι απαγορεύεται σχεδόν σε όλη τη χώρα για την προστασία των αρχαιολογικών θησαυρών, η κατάδυση είναι μια δραστηριότητα που μπορείτε να απολαύσετε στην Κάλυμνο, είτε υπό την καθοδήγηση ενός δασκάλου καταδυτικού κέντρου ή μόνοι σας, αν έχετε την κατάλληλη γνώση και τον εξοπλισμό. Το υποβρύχιο περιβάλλον είναι πολύ πλούσιο και επιπλέον εκτός από τα πολλά θαλάσσια είδη που θα συναντήσετε, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε απομεινάρια αρχαίων αλλά και πιο σύγχρονων ναυάγιων.

Ετοιμαστείτε και αρχίστε την εξερεύνηση σε οποιαδήποτε από τις προτεινόμενες περιοχές καταδύσεων. Οι περισσότερο προτιμώμενες περιοχές είναι οι ακόλουθες:

  • Τα 12 χλμ. ακτογραμμής μεταξύ Θέρμα και Πιθάρι.
  • Το Καταδυτικό πάρκο το οποίο είναι το πρώτο στην Ελλάδα.
  • Τα δύο αγροκτήματα σφουγγαριώνένα στο Καστέλλι και το άλλο στο Καμπί.
  • Η περιοχή Διαπόριστο νησί της Λέρουτο οποίο είναι εύκολα προσβάσιμο από την Κάλυμνο.

Στην Κάλυμνο θα βρείτε επίσης πολλά καταδυτικά κέντρα με μεγάλη εμπειρίαπου θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα εάν δεν είστε ένας έμπειρος δύτης ή σε περίπτωση που χρειαστείτε οποιαδήποτε βοήθεια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το Kalymnos Experience.

Οι Κατοικίες μας

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Βίλα Νοσταλγία

130
Μέγεθος
m2
6
Μεγ. Αρ.
Ενήλικες

Βίλα Αρμονία

130
Μέγεθος
m2
6
Μεγ. Αρ.
Ενήλικες

Κατοικία Γαία

46
Μέγεθος
m2
2
Μεγ. Αρ.
Ενήλικες
1
Μεγ. Αρ.
Παιδιά

Σουίτα Θάλασσα

70
Μέγεθος
m2
4
Μεγ. Αρ.
Ενήλικες
2
Μεγ. Αρ.
Παιδιά


Loading...